معاون وزیر بهداشت: ۴۰ درصد مردم در استان گیلان به کرونا مبتلا شده اند
جارستان به نقل از ایرنا؛ معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در برخی استانها مثل قم و گیلان حدود ۴۰ درصد مردم به کرونا و بیماری کووید۱۹ مبتلا شده اند. در تهران این میزان حدود ۱۵درصد جمعیت است و در استانهای دیگر کمتر است. علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در نشست خبری که
جارستان به نقل از ایرنا؛ معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در برخی استانها مثل قم و گیلان حدود ۴۰ درصد مردم به کرونا و بیماری کووید۱۹ مبتلا شده اند. در تهران این میزان حدود ۱۵درصد جمعیت است و در استانهای دیگر کمتر است.
علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ درباره میزان ابتلا به کرونا در کشور افزود: در مورد اینکه چند درصد کشور درگیر کرونا شده است نمی توان یک آمار کلی کشوری اعلام کرد چون استان به استان فرق می کند. در برخی استانها ۴ درصد یا ۵ رصد میزان درگیری با کرونا بوده است.برخی ۱۰ تا ۱۲ درصد، در استان تهران بر اساس بررسی های سرولوژی کمتر از ۲۰ درصد و حدود ۱۵ درصد درگیری داشته ایم. قم و گیلان بالای ۴۰ درصد درگیر شده اند. اگر قرار باشد به ایمنی جمعی برسیم بالای ۶۵ درصد درگیری باید باشد.
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره اینکه آیا ابتلای دوباره به کرونا وجود داشته است گفت: گزارشی از اینکه بیمارانی دوباره مبتلا شده باشند نداشته ایم. اگر تست کسی مثبت شده باشد تا ۶۰ روز بعد ممکن است تست او مثبت باشد. این به معنای آلودگی مجدد نیست چون تکه های ویروس در بدن باقی ماند. این ویروس در بافت ریه یا مخاط سینوس تا مدتها باقی می ماند اما مثبت های بعدی بیماری زایی جدید نیست.
رئیسی گفت: اشتباهی که صورت گرفته و چند بار هم گزارش شده درباره ابتلای مجدد به کووید ۱۹ بود ضمن اینکه اگر فردی بعد از یک بار تست مثبت تست او منفی و بعد دوباره مثبت شود ممکن است در زمانی که منفی شده است، منفی کاذب بوده باشد چون تست کرونا در ۴۰ درصد موارد منفی کاذب دارد. بنابراین تاکنون تاکنون گزارش مستندی از دوباره گرفتن کووید۱۹ نداشته ایم.
رئیسی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره تاثیر بازگشایی ها بر افزایش ابتلا به کووید۱۹ گفت: بازگشایی ها در افزایش بیماری کووید ۱۹و انتقال کرونا تاثیر داشته است. اما می دانیم که حداقل تا یکسال با اپیدمی کرونا درگیر هستیم در این وضعیت تا کی می توانستیم بازگشایی ها را به تعویق بیندازیم.
وی گفت: به عنوان وزارت بهداشت به نفع ما بود که بازگشایی ها اتفاق نمی افتاد اما ما تحت تحریم و در شرایط بد و مشکلات اقتصادی هستیم افرادی هستند که اگر روزانه کار نکنند شب شام ندارند نمی توانیم همه چیز را تعطیل کنیم.
معاون وزیر بهداشت افزود: آمریکا ۱۱۴ میلیارد دلار برای کرونا پول گذاشت. انگلیس ۲۲ میلیارد پوند برای مدیریت و کنترل کرونا پول گذاشت. پول ما برای کرونا یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی بود که با گذشت ۵ ماه از اپیدمی کرونا فقط ۳۰ درصد این پول را گرفته ایم.باید واقع نگر باشیم.
رئیسی گفت: اعتقاد ما این است که می شود بازگشایی ها را انجام دهیم و با رعایت پروتکل ها بیماری هم افزایش پیدا نکند.
بازگشت محدودیت ها در ۷ استان
وی افزود: شنبه هفته جاری تصمیم خوبی در ستاد ملی کرونا گرفته شد. بر اساس آن به استانهای که در شیوع بالای کرونا هستند، اختیار داده شد که بتوانند، تعطیلی داشته باشند. این تصمیم یک نقطه عطف در مدیریت کرونا در ایران است. هفت استان درخواست مدیریت کرونا واجازه تعطیلی و بازگشت محدودیت را داشتند. وزارت بهداشت این درخواست را تایید کرد و قرار شد امشب به وزارت کشور ابلاغ شود و بسته شدن اماکن عمومی در این استانها اعمال شود. این اقدام نوعی تعطیلی و اعمال محدودیت موقت است.
رئیسی ادامه داد: اجرای دستورالعمل فاصله گذاری و اعمال محدودیت ها نوعی فاصله گذاری پویاست که جلوی شیوع ناگهانی کرونا را می گیرد.
رئیسی گفت: بازگشایی ها الزامات کلی و عمومی دارد، یکسری الزامات کلی شامل همه جا می شود هر بازگشایی که باعث تجمع و کاهش فاصله گذاری باشد خطرناک است و اگر پروتکل ها رعایت نشود، می تواند باعث افزایش بیماری شود. اگر تجمع در جای سرپوشیده باشد افزایش بیماری بیشتر خواهد بود. مثلا اگر استخر یا سینما روباز باشد موارد انتقال کمتر است. در فضای بسته با توجه به حجم فضا میزان انتقال متفاوت است هر چه فضا بزرگتر و افراد کمتر باشند احتمال انتقال کمتر است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: اجرای پروتکل ها و نظارت بر اجرای پروتکل ها هر دو مهم است و باید توجه شود افرادی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند جریمه شوند. میزان ریسک انتقال کرونا در یک نانوایی با یک رستوران فرقی ندارد، البته در نانوایی ها مشکلات بهداشتی زیادی از قبل داشته ایم که راه حل آن صنعتی شدن نانوایی هاست. اما مردم هنوز با نان سنتی علاقه دارند. نانی که از تنور بالای ۶۰ درصد خارج می شود کرونا ندارد، بعد از آن است که باید بهداشت رعایت شود تا بیماری منتقل نشود.
رئیسی افزود: دستورالعملی به زودی ابلاغ می شود که کارکنان رستورانها و مراکز اغذیه فروشی حق استفاده از دستکش را نداشته باشند، زیرا کسی که از دستکس استفاده خودش ایمن می شود اما می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند، حتی ممکن است با همان دستکش سوسک بکشد و بعد برای دیگران غذا بیاورد.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: پروتکل های بهداشتی برای همه صنایع ارسال شده است. همه کارکنان باید خود اظهاری سلامت کنند و باید تعهد اجتماعی داشته باشند که دیگران را در مخاطره بیماری قرار ندهند. باید جلوی تخلفات را هم در اماکن عمومی و هم در بین مردم بگیریم و به طور جدی با متخلفان برخورد کنیم.
پلمب ۲۴۷ هزار واحد صنفی متخلف بعد از کرونا
وی ادامه داد: بعد از شروع کرونا تاکنون ۲۴۷ هزار واحد صنفی و صنعتی را در این مدت پلمب کردیم. و این آمار همچنان رو به افزایش است اما این اقدام کافی نیست و خود مردم باید نظارت کنند.
ماسک اجباری می شود
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: طرحی را آماده کرده ایم و دستور کار اصلی ستاد ملی کرونا با حضور رئیس جمهوری در روز یکشنبه آینده است که برنامه اجباری کردن ماسک است و مشخص می کند این طرح از کی و چگونه اجرا شود باید به تدریج اجرا شود زیرا باید ماسک به اندازه کافی باشد بعد بتوانیم اجرا کنیم.
وی گفت: تصمیم جدی داریم که واحدهای متخلف پلمب شوند این برخوردهای قهرآمیز شاید گریزناپذیر باشند اما راه پایداری نیست. خود مردم اگر تخلف دیدند نباید در مراکز متخلف حضور پیدا کنند.
رئیسی ادامه داد: اصلا نیازی نیست سراغ ماسک های گرانقیمت برویم. ماسک ساده خانگی هم کمک کننده است. با آموزش های ساده می توان ماسک خانگی تولید کرد. مهمترین ناظر خود مردم هستند اگر کسی که کنار ما نشسته ماسک استفاده نمی کند باید به او توصیه کنیم ماسک استفاده کند.
هنوز در موج اول کرونا هستیم
معاون وزیر بهداشت گفت: به طور کلی اکنون هنوز پیک اول را تمام نکرده ایم. گاهی چند استان گرفتار می شوند بعد استانهای بعدی گرفتار می شوند. ویروس کرونا همچنان در سطح کشور می چرخد. زمانی می گوییم موج دوم که حداقل ۸۰ درصد موج اول به اتمام برسد، آن زمان می توانیم افزایش بعدی را موج دوم تلقی کنیم.
وی افزود: مهمترین شاخص های تاثیرگذار درباره شیوع و بروز کووید ۱۹، ویژگی های ویروس است. بیماری کووید۱۹ هنوز نه واکسن و نه درمان قطعی دارد و تا حدود زیادی هنوز رفتارش ناشناخته است. بر خلاف اجداد ویروس کرونا، این ویروس جدید اصلا ضعیف نشده و از بین نرفته است.
رئیسی ادامه داد: ویروس کرونا حداقل تا یکسال آینده با ما است. در پاییز و زمستان آنفلوانزا هم داریم. ویروس کرونا بر خلاف آنفلوانزا که بیماری فصلی است در تابستان هم با ما است. اکنون اتفاقا کرونا بیشتر در تابستان مناطق گرمسیر را درگیر کرده است در دنیا هم بزریل که کشور گرمی است دومین میزان شیوع کرونا را در دنیا دارد.
وی گفت: ویروس کرونا در تجمعات شیوع بالاتری دارد. در زمستان در شهرهایی که تجمع بیشتر است شیوع بیشتر می شود در تابستان هم چون مردم در اتاقی که کولر دارد بیشتر جمع می شوند بیماری بیشتر می شود.
کاهش رعایت فاصله گذاری اجتماعی به ۲۰ درصد
وی افزود: رفتار مردم یا سبک زندگی مردم در کنترل این بیماری مهم است اگر در استانهایی فاصله گذاری اجتماعی به درستی رعایت نشود، ماسک استفاده نشود و مردم در تجمعات حضور پیدا کند، میزان شیوع بیشتر می شود. در سطح کشور بعد از اینکه در اردیبهشت بیش از ۷۰ درصد مردم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت می کردند الان رعایت فاصله گذاری اجتماعی به ۲۰ درصد رسیده به همین علت میزان ابتلا بالاتر رفته است.
رئیسی گفت: استان هایی که قرمز اعلام می شود بر اساس محاسبات ریاضی اعلام می شوند ولی به طور کلی شاید اینکه گفته شود یک استان قرمز است خیلی حرف دقیقی نباشد، چون در هر استان شهرهای مختلفی وجود دارند که وضعیت متفاوتی دارند و بهتر و دقیق تر این است که وضعیت شهرها را اعلام کنیم.
معاون وزیر بهداشت افزود: از نظر تخت های بستری بیمارستانی و تخت های ویژه وضعیت مطلوبی وجود دارد و در وضعیت کمبود و بحرانی نیستیم در برخی استانهای درگیر ممکن است درصد بالای از تخت های بیمارستانی اشغال شده باشد. برنامه وزارت بهداشت این است که در جاهایی که کمبود تخت داریم از امکانات لازم را از منابع ذخیره به آنجا منتثقل کنیم. اکنون با گذشت چهار ماه نه تنها در مورد ونتیلاتور نیاز به واردات نداریم بلکه مازاد تولید داریم و برخی از این ونتیلاتورها اجازه صادرات گرفته اند.
وی گفت: علت کمبود نیرو و پرستار در برخی بیمارستانها این است که بخش های اختصاصی کرونا ایجاد کرده ایم که به پرستار ویژه نیاز دارند. کمبودهایی در برخی مراکز ایجاد شده است و نسبت پرستار به تخت بیمارستانی کافی نیست ضمن اینکه کار زیاد برای برخی همکاران فرسایشی شده است.درباره پرستاران ۸۹ روزه برنامه ریزی شده که این نیروها به شکل بهتر و طولانی تری استخدام و بکارگیری شوند.
معاون وزیر بهداشت گفت: درباره نقاهتگاهها با توجه به اینکه هم تعداد تخت ها بیمارستانی خوب بوده است خیلی از نقاهتگاه ها استفاده نشد. بسیاری از افراد در خانه ایزوله شد. از نقاهتگاهها خیلی استفاده نشد اما این تخت ها به عنوان پشتیبان باید وجود داشته باشد چون آینده این ویروس خیلی قابل پیش بینی نیست.
وی افزود: غربالگری کرونا در مراکز ۱۶ ساعته ادامه دارد. در این مراکز از افراد مشکوک تست گرفته می شود. بیماران شناسایی شده تحت درمان و قرنطینه قرار می گیرند و از اطرافیان افراد مثبت مانند اعضای خانواده و همکاران نیز تست گرفته می شود.
رئیسی گفت: تاکنون دو مرحله غربالگری و بیماریابی کرونا انجام شده است، در مرحله اول ۷۸ میلیون نفر غربالگری شدند، دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از این تعداد ویزیت سرپایی شدند. در مرحله دوم ۴۰ میلیون نفر که عمدتا افراد دارای بیماری زمینه ای، سالمند و زنان باردار بودند غربالگری شدند.
وی افزود: غربالگری آزمایشگاهی سرپایی هم انجام شد. اولین پایلوت در زنجان بود با ۱۰۰ تست روزانه شروع کردیم. نتایج خوبی به دست آمد ۲۰ درصد افراد مراجعه کننده در حوزه سرپایی بیشتر شدند. ۵۶۸ هزار تست از مراجعان سرپایی تاکنون انجام شده و افراد بیمار با قرنطینه خانگی درمان شدند. تعداد تست روزانه کرونا در کشور نیز به بیش از ۲۰ هزار رسیده است.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره مدیریت کرونا در ماه محرم گفت:تصمیات درباره رعایت پروتکل ها در ماه محرم در ستاد ملی کرونا گرفته می شود. در هر صورت در این ماه هم باید پروتکل های کلی مثل رعایت فاصله گذاری و پرهیز از تجمعات رعایت شود اما تصمیمات اختصاصی مربوط به این ماه در ستاد ملی کرونا انجام خواهد شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰